top of page

מיכל מור זיסקינד

דיאטנית קלינית

קקאו - הרבה יותר משוקולד

  • תמונת הסופר/ת: Michal Mor Ziskind
    Michal Mor Ziskind
  • 13 במאי
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 13 במאי

ree

קקאו הוא הרבה יותר מאבקה או טעם – מדובר בסוג של מזון־על עם היסטוריה עתיקה, שפע של רכיבים פעילים והשפעות תזונתיות מרתקות.


🌱 קצת היסטוריה…

הקקאו מגיע מהעץ Theobroma cacao – שפירוש שמו ביוונית הוא "מזון האלים".

בני תרבויות המאיה והאצטקים שתו אותו בצורת משקה מריר, והעריכו אותו כתרופה ואפילו כאמצעי תשלום.

אז מה יש בקקאו מעבר לטעמו הנפלא?

❤️ נוגדי חמצון (פוליפנולים ופלאבנואידים)

מסייעים להילחם ברדיקלים חופשיים, משפרים את זרימת הדם, ותורמים לבריאות הלב וכלי הדם.💡 מעניין לדעת:  הקקאו נחשב לאחד המקורות העשירים לנוגדי חמצון – הוא לגמרי באותה הליגה של תה ירוק ויין אדום, ולעיתים אפילו מוביל 😍

❤️ מגנזיום

מינרל חיוני להרפיית שרירים, איזון עצבי, ויסות לחץ דם והפחתת תסמינים קדם־וסתיים.

בקרב נשים בהריון הוא תומך במניעת התכווצויות ובשמירה על איזון נפשי.

❤️ ברזל

כפית קקאו מכילה כ־0.7 מ"ג ברזל – אך ספיגתו עלולה להיפגע בשל נוכחות פוליפנולים וחומצה אוקסלית.

 כדי לשפר את הספיגה – מומלץ לשלב עם ויטמין C כמו פרי הדר, פלפל אדום ותותים.

בנוסף, כשמדובר במוצרים מבוססי קקאו (כמו שוקולד מריר למשל) -  ככל שהתוצר מכיל יותר קקאו טבעי ופחות עיבוד (כלומר אחוז קקאו גבוה יותר), כך פוחתת ההשפעה השלילית על ספיגת הברזל.

❤️ סיבים תזונתיים

כן, כן, קראתם/ן נכון! הקקאו מכיל סיבים תזונתיים שמקורם בעיקר מפולי הקקאו. 

סיבים תזונתיים תורמים לשובע, תומכים בבריאות מערכת העיכול ועוזרים באיזון רמות הסוכר – חשוב מאוד גם בהריון וגם עבור סוכרתיים.

🩺 מה עוד בהקשר לסוכרת?

קקאו טבעי (לא ממותק) עשיר בפלבנואידים שיכולים לשפר רגישות לאינסולין, להפחית דלקתיות בגוף ולתרום לאיזון רמות הסוכר.

כמובן – הכוונה היא לקקאו טבעי, לא לשוקולד תעשייתי עמוס סוכר.

רוצים פינוק מתוק מבלי להקפיץ את הסוכר? נסו פודינג צ'יה עם קקאו, חלב סויה לא ממותק ותוספת של פרי טרי – ארוחה מאוזנת עם שומן, חלבון וסיבים.


🤰 ומה לגבי נשים בהריון?

  • קקאו תורם לרגיעה נפשית ולתמיכה עצבית.

  • מסייע בהתמודדות עם עצירות בזכות הסיבים.

  • עשיר ברכיבים אנטי־דלקתיים התורמים לבריאות כללית.

  • ועדיין – מומלץ לצרוך במידה,  במיוחד בשל הקפאין שהוא מכיל (כ־12 מ"ג לכף קקאו).


❓ ומה לגבי מתכות כבדות ונוגדי חמצון?

בשנים האחרונות עלו טענות לגבי נוכחות של מתכות כבדות כמו עופרת וקדמיום בקקאו, לצד טענות על ירידה בתכולת נוגדי החמצון. נעשה קצת סדר:

✅ קקאו נא (Raw Cacao) שלא עבר קלייה שומר על כמות גבוהה יותר של נוגדי חמצון בהשוואה לקקאו מעובד – כמו גם לעיתים יותר מתה ירוק או יין אדום, כתלות בגרם. רמות המתכות בקקאו תלויות בעיקר באזור הגידול ובתהליכי הייבוש והעיבוד – ולא קיימות בכל מותג או מקור.

💡 ההמלצה שלי: לצרוך קקאו במידה, לבחור במוצרים של מותגים אמינים עם בקרת איכות, ולהעדיף קקאו טבעי ככל האפשר (אעלה גם מתכון להכין לבד בבית! 😍)

אין צורך בהפחדות – אלא בגישה מאוזנת, מדויקת ומבוססת מדע.


לסיכום:

קקאו הוא מזון־על עשיר בטעמים, רכיבים תזונתיים וסגולות בריאותיות.

כאשר נצרך במידה מתאימה ובצורתו הטבעית – הוא יכול לתרום רבות לבריאות הגוף והנפש ❤️

משהו שתמיד אקפיד לציין - לכל אחת ואחד מאיתנו יש גוף שונה, תגובה שונה למרכיבי תזונה וצרכים אישיים משתנים – במיוחד בתקופות רגישות כמו הריון או במצבים רפואיים כמו סוכרת.המידע בפוסט זה אינו מהווה תחליף לייעוץ תזונתי אישי ולכן מומלץ תמיד להתייעץ עם דיאטנית מוסמכת להתאמה אישית ומדויקת.




 
 
 

2 תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
אורח
22 במאי
דירוג של 4 מתוך 5 כוכבים

עשית חשק לקקאו 😂

לייק

שוקה
13 במאי
דירוג של 5 מתוך 5 כוכבים

נהדר!

לייק
bottom of page