top of page

מיכל מור זיסקינד

דיאטנית קלינית

גרנולה ביתית פריכה עם גושים מתוקים

  • תמונת הסופר/ת: Michal Mor Ziskind
    Michal Mor Ziskind
  • 21 במאי
  • זמן קריאה 2 דקות


אני יודעת - יש מיליון מתכונים לגרנולה,

לא ממציאה פה את הגלגל 😊

אבל אם אתם אוהבים גרנולה פריכה, עם גושים מתוקים ומרקם מושלם -

זה מתכון ששווה לנסות 😍

(ויש גם טיפ קטן לבטן רגישה👇)

זהירות: קשה להפסיק לנשנש

📝 מצרכים:

▫️ 3 כוסות שיבולת שועל מלאה

▫️ ½כוס שקדים קצוצים גס

▫️ ½כוס אגוזי מלך קצוצים גס

▫️ ⅓ כוס גרעיני דלעת

▫️ ⅓ כוס גרעיני חמנייה

▫️ ¼ כוס רצועות קוקוס

▫️ ½כפית קינמון (אופציונלי)

▫️ קורט מלח

לרוטב (הדבק הטעים):

▫️ ¼–⅓ כוס שמן קוקוס או שמן זית עדין

▫️ ⅓ כוס דבש או סילאן (או חצי-חצי)

▫️ 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

תוספת אחרי האפייה (לשמירה על הערך התזונתי):

▫️ 2 כפות זרעי פשתן טחונים

▫️ 1 כף זרעי צ'יה

🍽️ אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל־160 מעלות טורבו

2. ערבבו בקערה את כל הרכיבים היבשים – חוץ מהפשתן והצ'יה

3. בקערית נפרדת: ערבבו את השמן עם הדבש/סילאן עד לתערובת חלקה

4. שפכו את הרוטב על היבשים וערבבו טוב־טוב

5. שטחו את התערובת בתבנית עם נייר אפייה –

❤️ לאוהבי גושים – השאירו אזורים צמודים ואל תשטחו לגמרי

❤️ לאוהבי גרנולה פירורית – שטחו בצורה שווה ואחידה יותר

6. אפו כ־25–30 דקות עד להזהבה. לא לערבב במהלך האפייה אם רוצים גרנולה עם גושים 😊

7. צננו לגמרי

8. אחרי שמתקרר – הוסיפו את הפשתן והצ'יה, אם רוצים, וערבבו בעדינות

💡 טיפ חשוב לבעלי מערכת עיכול רגישה:

מומלץ להשרות את השקדים והאגוזים לפני (שעתיים/ לילה), לסנן ולייבש – זה עוזר לעיכול.

ניסיתי גם לשטוף את שיבולת השועל – אבל היא יצאה מושית, אז ממליצה לוותר.



ree


יש כל מיני דרכים להכין גרנולה – ויש גם דרכים מעולות להציל גרנולה שלא צלחה😉

בפוסט הבא בבלוג תגלו איך להפוך גרנולה רכה או פחות מוצלחת לכדורי אנרגיה מתוקים שמרגישים כמו קינוח 🍫

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page