גרנולה ביתית פריכה עם גושים מתוקים
- Michal Mor Ziskind
- 21 במאי
- זמן קריאה 2 דקות
אני יודעת - יש מיליון מתכונים לגרנולה,
לא ממציאה פה את הגלגל 😊
אבל אם אתם אוהבים גרנולה פריכה, עם גושים מתוקים ומרקם מושלם -
זה מתכון ששווה לנסות 😍
(ויש גם טיפ קטן לבטן רגישה👇)

📝 מצרכים:
▫️ 3 כוסות שיבולת שועל מלאה
▫️ ½כוס שקדים קצוצים גס
▫️ ½כוס אגוזי מלך קצוצים גס
▫️ ⅓ כוס גרעיני דלעת
▫️ ⅓ כוס גרעיני חמנייה
▫️ ¼ כוס רצועות קוקוס
▫️ ½כפית קינמון (אופציונלי)
▫️ קורט מלח
לרוטב (הדבק הטעים):
▫️ ¼–⅓ כוס שמן קוקוס או שמן זית עדין
▫️ ⅓ כוס דבש או סילאן (או חצי-חצי)
▫️ 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
תוספת אחרי האפייה (לשמירה על הערך התזונתי):
▫️ 2 כפות זרעי פשתן טחונים
▫️ 1 כף זרעי צ'יה
🍽️ אופן ההכנה:
1. חממו תנור ל־160 מעלות טורבו
2. ערבבו בקערה את כל הרכיבים היבשים – חוץ מהפשתן והצ'יה
3. בקערית נפרדת: ערבבו את השמן עם הדבש/סילאן עד לתערובת חלקה
4. שפכו את הרוטב על היבשים וערבבו טוב־טוב
5. שטחו את התערובת בתבנית עם נייר אפייה –
❤️ לאוהבי גושים – השאירו אזורים צמודים ואל תשטחו לגמרי
❤️ לאוהבי גרנולה פירורית – שטחו בצורה שווה ואחידה יותר
6. אפו כ־25–30 דקות עד להזהבה. לא לערבב במהלך האפייה אם רוצים גרנולה עם גושים 😊
7. צננו לגמרי
8. אחרי שמתקרר – הוסיפו את הפשתן והצ'יה, אם רוצים, וערבבו בעדינות
💡 טיפ חשוב לבעלי מערכת עיכול רגישה:
מומלץ להשרות את השקדים והאגוזים לפני (שעתיים/ לילה), לסנן ולייבש – זה עוזר לעיכול.
ניסיתי גם לשטוף את שיבולת השועל – אבל היא יצאה מושית, אז ממליצה לוותר.

יש כל מיני דרכים להכין גרנולה – ויש גם דרכים מעולות להציל גרנולה שלא צלחה😉
בפוסט הבא בבלוג תגלו איך להפוך גרנולה רכה או פחות מוצלחת לכדורי אנרגיה מתוקים שמרגישים כמו קינוח 🍫
תגובות